Biohabitatul și păsările în toată splendoarea sa

Natura este cea mai frumoasă și atractivă care ne face fericiți și ne oferă un mediu natural pentru a trăi sănătos. Florile frumoase, păsările atrăgătoare, animalele, plantele verzi, cerul albastru, pământul, râurile, mările, pădurile, aerul, munții, văile și dealurile sunt acele componente ce formează un tot întreg. Toate lucrurile pe care le folosim pentru viața noastră sunt bunurile naturii pe care nu ar trebui să le distrugem. De asemenea, nici într-un caz  omul nu trebuie să dezechilibreze ciclul ecosistemului și originalitatea naturii.

În epoca modernă, majoritatea activităților întreprinse de om au denaturat natura în mare măsură. Însă noi ar trebui să încercăm să menținem frumusețea naturii noastre. Vedeți mai jos câteva prezentări video unde veți fi fascinați de lumea miraculoasă a păsărilor.

Colibrii Ultra Slow Motion – Fapte uimitoare

Una dintre minunile naturii, care păstrează încă multe secrete, este pasărea colibri. Chiar din cele mai vechi timpuri micuța pasăre a stârnit curiozitatea oamenilor și a dat naștere la legende. Datorită dimensiunilor reduse i s-a mai spus și pasărea-muscă. Măsoară între 5 și 22 cm și cântăresc între 3 și 20 grame. Se hrănesc cu nectarul florilor. Se spune că limba păsării iese din cioc de 200 de ori pe minut. Cantitatea de hrană consumată într-o zi este de două ori mai mare decât greutatea corpului.

Zborul lor este cu totul și cu totul deosebit, pasărea dând din aripi de 70 de ori pe secundă, mișcare care nu poate fi percepută de ochiul uman, de aici și iluzia că uneori stă suspendată în aer. Poate zbura în toate direcțiile: orizontal, vertical, lateral, pe spate, înainte, înapoi, în zig-zag. Inima ei bate de 1200 de ori pe minut. Ca și alte păsările ele își fac cuib și depun ouă, care sunt de mărimea unui bob de mazăre.

Pasărea colibri a mai fost numită și piticul cu memorie de elefant. Aceste gingașe păsări pot să-și amintească unde și când au consumat nectar, chiar dacă au un creier de 7000 de ori mai mic decât al omului. Ele cântăresc numai 3,2 grame, de aceea trebuie să își economisească energia pentru a efectua o migrație de 1.500 km, cum ar fi, între Canada și Mexic.

Păsările paradisului

Descarcati video cu YouTube Downloader

Așa numitele ”Păsările din Paradis” sunt unul din cele mai uluitoare fenomene întâlnite vreodată. Aceste minunate creaturi se întâlnesc în munții și în văile insulei Noua Guinee și special în pădurea tropicală.

Biologul Ed Scholes și fotograful Tim Laman au petrecut mai bine o decadă în această pustie izolată în căutarea celor 39 de specii ale acestor păsări miraculoase. Ei au fotografiat, au analizat și au înregistrat fiecare mișcare, fiecare comportament, încercând să le înțeleagă secretele și făcând astfel dezvăluiri deosebite ale miracolului evoluției.

Păsările de paradis sunt remarcabile nu numai pentru frumusețea lor excepțională, dar și pentru aspectul lor deosebit. Una dintre cele mai extraordinare minuni ascunse ale naturii. O lume în care frumusețea și comportamentul sunt împletite împreună, un spectacol care nu este de găsit nici într-un alt loc pe pământ.